Opskrift: Hjemmelavet lim

1 dl. hvedemel
1 dl. vand
1/2 dl. sukker
2 tsk. natron (måske kan man nøjes med salt?)
2 tsk. eddike

Fremgangsmåde: bland mel, vand og sukker. Varm langsomt op. Rør rundt. Tilføj eddike og til sidst natron (her bobler det lidt op).
Kan holde sig på køl.

Jeg har brugt det til en bordplade hvor jeg har genbrugt klikgulve, skåret dem i sjove stykker og klæbet dem på en MDF plade i mosaik.
Limen kan bruges til papir, pap, træ, måske også stof og lærred. Jeg er stadig i forsøgsperioden og erfaringer vil tilføjes senere.
Selvfølgelig er det ikke lige så holdbart som super-kemisk-sekund-lim, men efter min mening, vil jeg hellere have en bordplade som ikke afgiver giftige dampe og så måske reparere på den senere hvis det viser sig at mosaikkerne ikke holder. Personligt mener jeg at det er værd at tage chancen. I 60’erne og 70’erne puttede de asbest i blandt andet Lips Fliseklæb. Så min billedkunstlære på min HF bad mig om at udføre en skulptur i fliseklæb, måtte jeg lige synke en gang. Jeg har hverken tillid til de grænseværdier som miljøstyrelsen giver, eller til virksomhedernes næstekærlighed.

Herunder – mosaikbord under opbygning og en opskrift på stenalderlim længere nede.

IMG_20181209_190646

Stenalderlim

En anden opskrift er stenalderlim med:
Harpiks fra skoven
drøvtyggerlort
aske

Jeg tror den her lim er heftig, men jeg har endnu ikke afprøvet den. Alle ingredienser findes ellers til overflåd i mit opland.

Indlægget her vil blive redigeret efterhånden som erfaringerne drysser ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *